A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik

Tóth Lászlót az árokban találták: halálra verték a kick-box bajnokot

Holtan találták a Kassa melletti Szádudvarnok közelében Tóth László kick-box bajnokot - adta hírül a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál. A szlovákiai magyar sportolót néhány órával halála előtt több férfi támadta meg egy szórakozóhelyen.

2012.04.10 12:37MTI

A barátai által csak Dokiként emlegetett Tóth László vasárnap éjjel öccsével, Tóth Istvánnal a szomszédos faluban, Szádelőben diszkóban szórakozott. A hirek.sk szerint itt egyelőre tisztázatlan okból tornai fiatalok egy csoportja a sportolóra, majd annak testvérére támadt. A kick-box bajnok öccse, Tóth István a portálnak azt nyilatkozta, hogy együtt próbálták a támadókat lefogni, de ez nem sikerült, így bátyjához hasonlóan ő is a földre került. Végül a szervezők fékezték meg a támadókat, a sérült sportolót pedig átvezették a táncterem melletti helységbe.

Valamivel később azonban a kick-boksz bajnok elhagyta a diszkó épületét. Az egyelőre nem tisztázódott, hogy maga ment-e el vagy valakik elvitték. Miután kiderült, hogy a férfi már nincs a diszkóban, egy 15 fős társaság a keresésére indult, de éjjel már nem akadt a nyomára. A megvert férfi holttestét végül a Rozsnyó és Kassa közötti főút mellett, az árokban találták meg hétfőn délelőtt, mintegy másfél kilométerre a szádelői kultúrháztól.

A helyszínelő orvos szerint Tóth László súlyos fejsérüléseket szenvedett és megtalálásakor már vagy hat órája halott volt. Véleménye szerint azt sem lehet kizárni, hogy a halálát kihűlés okozta, hiszen a sportolón csak egy rövid ujjú póló volt, miközben a környéken éjjel -8 Celsius-fokos fagyokat mértek.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben. A JOJ televízió hírműsora azonban úgy tudja: az ügy kapcsán hétfőn délután 3 férfit tartóztatott le a rendőrség.

Az 1978-ban született Tóth László versenyzői pályafutását a kassai Steel Trans Kick-Box Klubban kezdte. 1997-ben lett először szlovák bajnok, majd ezt az eredményét még tízszer megismételte, 2005-ben pedig Európa bajnoki aranyérmes lett. Karrierje során két világbajnoki ezüstérmet is szerzett, a másodikat tavaly októberben Szkopjéban. Néhány éve saját klubot létesített, tavalytól pedig a Szlovák kick-box-válogatott vezető edzőjeként tevékenykedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.