Panasztételt fontolgatják

Anonymous-csoport: nyilvánosak tunéziai iszlamista vezetők emailjei

Vagy 2700 emailt tett közzé vasárnap a fő tunéziai iszlamista vezetőktől, így Hamadi Dzsebali miniszterelnöktől egy csoport, amely magát az Anonymous informatikai aktivistáinak alakulataként írta le.

2012.04.08 20:53MTI

"Tiltakozásképpen az ellen, ami az elmúlt hetekben zajlik Tunéziában, úgy határoztunk, hogy közzétesszük az en-Nahda (a tunéziai iszlamisták pártja) bizalmas dokumentumait, közöttük személyes email-címeket, telefonszámokat, banktranzakciókat" - mondta az internetre posztolt videofelvételen egy Anonymous-álarcos férfi.

A kalózakció indoklásaként olyan minapi incidenseket hozott fel, mint a munkanélküli diplomások szombati tuniszi tüntetésének erőszakos szétverése.

"Tunéziai kormány, az adataitok igen nagy részét titokban tartottuk. Ha nem akarjátok, hogy nyilvánosságra kerüljenek, kérjük, hogy óvakodjatok az internet fölötti cenzúrától, tartsátok tiszteletben az emberi jogokat és a szólásszabadságot Tunéziában!" - mondta az álarcos.

Nedzsib Garbi, az Anonymous-üzenetben említett en-Nahda párt szóvivője azt hangoztatta, hogy néhány nyilvánosságra hozott email valódi, de az adatok többsége hamisított. A panasztételt fontolgatják - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.