Hackertámadás az Anonymoustól

Megtámadták a görög igazságügyi minisztérium honlapját

A minisztérium szóvivője közölte: betört az Anonymous internetes hackercsoport pénteken a görög igazságügyi minisztérium honlapjára, így tiltakozva a kormánynak az Európai Unió és az IMF ösztönözte szigorú reformjai és megszorító politikája ellen.

2012.02.03 12:05MTI

"Népetek beleegyezése nélkül csatlakoztatok az IMF-hez - hangzott az a kétperces, angol nyelvű videóüzenet, amelyet a csoport feltett a minisztérium honlapjára. - Új diktatúrát ültettetek népetek nyakára, s megengedtétek az EU bankárainak és uralkodóinak, hogy szolgasorba taszítsák. A demokrácia a ti országotokban született, és ti most megöltétek."
   
A hackerek azzal is fenyegetőztek, hogy "elcsúfítják" a média és a minisztériumok oldalait, ha Athén nem lép vissza attól az egyezménytől, amelyet január 26-án írtak alá a szellemitulajdon-védelem nemzetközi szabványainak megteremtésére. Bírálói szerint az egyezmény jelentősen csorbíthatja az internetes szabadságot.
   
"A következő célpont az egész görögországi média lesz - figyelmeztetett az Anonymous. - Birtokunkban vannak a legtöbb médiaoldal adminisztrátor-jelszava."
   
A görög rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. "A nyomozás folyik, vizsgáljuk a támadók elektronikus nyomait" - közölte a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.