Kifejthetik véleményüket az érdeklődők

Útjára indult a Jó állam

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közölte: elindult a Jó állam fórum, ahol az állam működésével kapcsolatban fejthetik ki véleményüket az érdeklődők; az első napon ezt csaknem 200-an tették meg.

2012.01.31 15:39MTI

Tájékoztatásuk szerint március 31-ig harminc témában várják a javaslatokat, így például a család- és ifjúságpolitika, az egészség- és az élelmiszerügy, továbbá a foglalkoztatás, a közigazgatás, a rendvédelem, a sport, a környezetvédelem, a helyi önkormányzatok, a klímapolitika, az építésügyek, valamint a társadalmi felzárkózás kérdésében.

"A fórum célja többek között az, hogy minden olyan észrevételnek teret adjon, amely az emberek fejében megfogalmazódott, de eddig soha sehol nem volt lehetőségük megosztani" - írták, hozzátéve, hogy az állampolgárok anonim módon vagy e-mail címük megadásával is megoszthatják tapasztalataikat és véleményüket az állam működésének javítása érdekében.
   
A beérkező észrevételeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel. A felvetéseket a Magyary-program idei kiadásában is figyelembe veszik majd, az e-mail címüket megadó fórumozók pedig az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást kapnak június közepéig - közölte a közigazgatási tárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.