Majdnem egy teljes családot irtott ki

Merénylet Koszovóban

Pokolgép megölt egy albánt egy szerb ellenőrzés alatt lévő koszovói városrészben.

2012.04.08 09:20MTI

Pokolgép megölt egy albán férfit a koszovói Mitrovica város szerb ellenőrzés alatt lévő északi részén vasárnap, felesége és négy gyereke pedig megsebesült a földszinti lakásuk ablakába tett szerkezet felrobbanásában - közölte a rendőrség.

Albánok és szerbek szinte teljesen elkülönülve élnek Mitrovica déli, illetve északi részén, egy folyó által elválasztva. A város a két koszovói nemzetiség közötti villongások egyik leggyakoribb színhelye volt eddig is. A Belgrád támogatta koszovói szerbek nem ismerik el a tartomány függetlenné válását Szerbiától, és gyakorlatilag úgy tekintik, hogy ahol laknak, az még mindig Szerbia része.

A rendőrségi közlemény szerint a vasárnap reggeli merénylet indítéka "egyelőre nem ismert", és az ügyben őrizetbe vétel még nem volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.