Koszovóban követte el a rémtetteket

Háborús bűnöst adott ki Szerbiának Svájc

A szerb hatóságok közölték: Svájc kiadott Szerbiának egy albán származású férfit, akit azzal vádolnak, hogy háborús bűnöket követett el Koszovóban.

2012.03.22 14:55MTI

Shemsi Nuhiut egy évvel ezelőtt tartóztatták le Svájcban, miután Szerbia nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A férfit szerdán szállították el Belgrádba.
   
A háborús bűnökkel foglalkozó szerb bíróság Nuhiu mellett 16 albán származású férfi ellen emelt vádat, mert a gyanú szerint részt vettek 80 koszovói szerb civil meggyilkolásában és 153 ember elrablásában. A vád szerinti bűnöket 1999-ben követték el, miután a NATO-bombázások rákényszerítették a szerbiai csapatokat a Koszovóból való kivonulásra.
   
A 17 férfi ügyét Belgrádban újratárgyalják. Tavaly közülük kilenc emberre már 8 és 15 év közötti szabadságvesztést szabtak ki. Az ítélet felháborodást váltott ki a Koszovóval határos dél-szerbiai régióban élő albánok között. A kilenc volt lázadót ebben a térségben tartóztatták le 2008-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.