Jóváhagyta a fellebbviteli bíróság

Vér tapad a kezéhez: 12 évet kapott a háborús bűnös

A belgrádi fellebbviteli bíróság szerdán jóváhagyta a háborús bűnökért 12 év börtönre ítélt horvát Veljko Maric büntetését.

2012.03.21 15:17MTI

Maricot tavaly ősszel ítélték el, mert 1991 októberében, a horvát hadsereg katonájaként Rastovac horvát faluban megölt egy embert.

A háborús bűnösök ügyeiben eljáró szerb ügyészség másfél éve további vizsgálatot kezdeményezett Veljko Maric ellen, akit azzal gyanúsít hogy ugyancsak 1991 őszén háborús bűnöket követett el polgári személyek, illetve sebesültek ellen. Horvátország kérte Maric kiadatását, de a szerb igazságügyi szervek megtagadták a kérés teljesítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.