Vita a letartóztatások körül

A KFOR mondja meg, hol a szerb-koszovói határ

A koszovói rendőrök múlt heti letartóztatása körül kialakult vita miatt a koszovói nemzetközi békefenntartó erő, a KFOR jelöli majd ki, hol húzódik Szerbia és a belőle kiszakadt Koszovó közti határvonal.

2012.04.04 18:13MTI

Pristinában azt állítják, hogy szerb csendőrök elraboltak két, a határ koszovói oldalán járőröző rendőrt, míg szerb részről azt állítják, hogy a koszovóiak átlépték a határvonalat.
   
Dan Harvey, a KFOR szóvivője közölte, hogy a vita a határ bizonytalanságából adódik, s ezért a békefenntartók fogják megállapítani, hol húzódik a Szerbiát és Koszovót elválasztó vonal. Az őrizetbe vétel pontos helyét pedig a koszovói rendőrség és az EU jogi és igazságügyi missziója, az EULEX együtt állapítja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.