Három férfit akasztottak fel a Gázai övezetben

Izraellel kollaborált az egyik kivégzett palesztin

A gázai belügyminisztérium közölte: kivégeztetett egy Izraellel való kollaborációval vádolt palesztint és további két személyt gyilkosságban való bűnrészesség vádjával a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet szombaton.

2012.04.07 10:48MTI

Ez volt az első kivégzés idén a Gázai övezetben Izraellel való kollaboráció miatt. A három férfit egy gázai "biztonsági központban" felakasztották.
   
A közleményben nem nevezték meg az elítélteket, és az ellenük emelt vádakat sem részletezték. A trió egyik tagjáról azt írták, hogy elrabolt, megerőszakolt, majd megölt egy fiút.
   
Mióta a Hamász 2007-ben ellenőrzése alá vonta a Gázai övezetet, legkevesebb 11 elítéltet végeztek ki, és a bíróságok több mint 30 halálos ítéletet hoztak, köztük többet olyan palesztinok ellen, akiket azzal vádoltak, hogy segítették az izraeli biztonsági erőket.
   
A Hamász nem hajlandó elismerni Izraelt, és a mozgalom alapokmánya a zsidó állam elpusztítására buzdít.
   
A helyi törvény értelmében Mahmúd Abbász palesztin elnöknek kell kimondania a végső szót, hogy végrehajtható-e a halálos ítélet, de a Hamász nem hajlandó konzultálni az elnökkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.