"Vessen véget palesztin területek megszállásának!"

Másfél ezer zsidó személyiség szólította fel az izraeli hatóságokat

Másfél ezer zsidó személyiség a világ minden tájáról a palesztin területek megszállásának beszüntetésére szólította fel az izraeli hatóságokat.

2012.04.05 13:57MTI

A felhívást csütörtökön adták át a berni izraeli nagykövetségnek. Az aláírók követelik, hogy Izrael "vessen véget palesztin területek megszállásának, kolonizációjának és blokádjának". A dokumentumot mások között Stéphane Hessel 93 éves francia író, egykori antifasiszta ellenálló is aláírta, aki 2010-ben megjelent, nagy visszhangot keltett Háborodjatok fel! című pamfletjében elítélte a politika és a pénztőke szegényekkel szembeni érzéketlenségét, s egyebek között - meglepő módon - Izrael 2009-es gázai háborúját is.
   
Az aláírók csaknem 60 százaléka az Egyesült Államokban, Svájcban vagy Izraelben él - közölték a kezdeményezők. "Emberhez méltó létfeltételeket és biztonságot követelnek minden ember számára Izraelben és Palesztinában". Mint írták, a megszállás éppúgy tönkreteszi a megszálltak életkilátásait, mint a megszállók lelkét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.