A pártelnök a Nemzetközi Törvényszék börtönében ül

Seselj felesége a radikálisok elnökjelöltje Szerbiában

Az SRS elnöki kollégiuma úgy döntött: a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében ülő Vojislav Seselj pártelnök feleségét, Jadranka Seseljt indítja jelöltként a Szerb Radikális Párt (SRS) a májusi szerb elnökválasztáson.

2012.04.06 19:45MTI

Jadranka Seseljt Aleksandar Martinovic, a párt alelnöke javasolta - jelentette a B92 belgrádi rádió és televízió, valamint a VajdaságMa című hírportál.
   
Eddig az a hír járta, hogy Martinovic lesz a radikálisok elnökjelöltje, de Seselj meggondolta magát. A hágai vádlott döntése sokakat meglep, hiszen Seselj felesége nemrég még úgy nyilatkozott, hogy soha nem kapcsolódott be a SRS kampányába, "így nem fog most sem".
   
Seseljt azzal vádolják, hogy 1991 és 1993 között Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és a Vajdaságban háborús bűnöket követett el. A politikus 2003-ban került a Nemzetközi Törvényszék börtönébe, azóta onnan irányítja pártját. Pere nemrég fejeződött be, az ügyész 28 év börtönbüntetés kiszabását kérte. Már csak az ítélethirdetés van hátra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.