Már 9 éve visszavonult

Elhunyt a világ legidősebb gyakorló orvosa - 114 éves volt

Száztizennégy éves korában elhunyt Leila Denmark, aki a világ legidősebb gyakorló orvosa volt, amikor 103 éves korában visszavonult - jelentette be a család.

2012.04.04 03:59MTI

A gyermekorvos Leila Denmark 1931-ben kezdte orvosi pályafutását szülővárosában, Atlantában, s hetven évvel később, 2001-ben adta fel a praxist.

"Visszavonulásakor nyerte el a világ legidősebb gyakorló orvosa címet" - hangsúlyozta Robert Young, a Guinness Rekordok Könyvének gerontológiai szakértője, hozzátéve: halálakor Leila Denmark volt a világ negyedik leghosszabb életű személye.

Egész pályafutása során házában működtette a rendelőjét, ahová a szülők a nap minden órájában elhozhatták beteg gyermeküket. Leila Denmark emellett önkéntesként kezelte Atlanta legszegényebb gyermekeit a központi presbiteriánus klinikán, ahová olyanok fordulhattak orvosi segítségért, kik máshonnan nem remélhettek gyógyulást.

"Mindenekfelett szerette az orvoslást, a gyógyítást, amelyet sohasem érzett munkának" - mutatott rá James Hutcherson, Leila Denmark unokája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.