Katonák és rendőrök mehettek haza hosszú évek után

Szabadulás a kolumbiai gerillák fogságából

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) közölte: kiszabadult Kolumbiában az utolsó tíz katona és rendőr a marxista gerillák fogságából.

2012.04.03 08:59MTI

A hat rendőrt és négy katonát 12-14 éve tartotta fogva a hírhedt Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szervezet.
   
A túszok két helikopteren érkeztek meg a dzsungel bejáratánál fekvő Villavicencio városába; a gépeket a brazil légierő bocsátotta az ICRC és a "Kolumbiaiak a békéért" nevű, Piedad Córdoba volt szenátor asszony vezette civil szervezet rendelkezésére.
   
A FARC nemrégiben közölte, hajlandó béketárgyalásokat folytatni a kormánnyal, és jóakarata jeléül beszünteti a nem politikai célból, pusztán a váltságdíjért végrehajtott emberrablásokat.
   
Az 1964-ben megalakult gerillaszervezet becslések szerint 9 ezer fegyverest számlál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.