Több tonna kokain

Kivégezte a kolumbiai rendőrség az egyik legnagyobb drogbárót

Végzett a kolumbiai rendőrség a latin-amerikai ország egyik befolyásos drogbárójával, aki több tonna kokaint csempészett Mexikóba - jelentette be a bogotái kormány helyi idő szerint vasárnap.

2012.01.02 08:16MTI

A rendőrök a kolumbiai-panamai határ mentén fekvő Choco tartományban ölték meg Juan Úsuga Davidot, a Los Urabenos drogkartell vezetőjét, több társát pedig elfogták.

Úsuga fejére korábban 2,5 millió dollár értékű nyomravezetői díjat tűztek ki, az amerikai hatóságok pedig kábítószer-csempészet miatt körözték. "Micsoda jó évkezdet" - méltatta Juan Manuel Santos kolumbiai államfő a rendőrség sikerét Twitter-üzenetében. Kolumbia a világ egyik legnagyobb kokaintermelője.

Az egykori szélsőjobboldali félkatonai szervezetekből kábítószer-csempésszé átalakult fegyveres csoportok - a drogbárók magánhadseregei - egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a 46 milliós ország biztonságára nézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.