Tizenhat afgán civilt mészárolt le

Semmire sem emlékszik az ámokfutó amerikai katona

Ügyvédei szerint nem tudja felidézni tettét az az ámokfutó amerikai katona, aki 16 civilt, köztük kilenc gyereket agyonlőtt jó egy hete a dél-afganisztáni Kandahár tartományban.

2012.03.20 19:17MTI

- Nem sok mindenre emlékszik a lövöldözésből, de ez nem jelenti azt, hogy elvesztette volna az emlékezőtehetségét - mondta John Henry Murphy, a Kansas állambeli Fort Leavenworth támaszponton magánzárkában fogva tartott őrmester védőügyvédje, miután hétfőn első alkalommal találkozott védencével.
   
- Emlékszik néhány dologra, mi történt a lövöldözés előtt és után, de a vérfürdőből semmire - mondta a több mint háromórás beszélgetés után a seattle-i ügyvéd, aki szerint a katona zavartnak tűnt, és úgy látszott, felkavarta az eset.
   
A várakozások szerint néhány napon belül vádat emelnek a 38 éves férfi ellen, aki felgyújtotta több áldozata holttestét.
   
A mészárlás megterhelte az amerikai-afgán államközi viszonyt. Hamid Karzai afgán elnök követelte, hogy az Afganisztánban állomásozó külföldi csapatok vonuljanak vissza bázisaikra.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.