Amerikaiaknak esnek?

Iráni tábornok az elsatnyult amerikai birodalom elleni harcra buzdította az afgánokat

Egy magas rangú iráni katonai vezető arra buzdította szombaton az afgánokat, hogy verjék ki hazájukból az amerikai katonákat.

2012.03.17 15:25MTI

Maszúd Dzsazajeri, az Iránban nagy befolyással rendelkező Forradalmi Gárda tábornoka - egyben az iráni hadsereg vezérkari főnökének helyettese - a gárda honlapján szombaton megjelent közleményében úgy vélte, vannak arra utaló jelek, hogy az afgánok hamarosan új frontot nyitnak "az elsatnyult amerikai birodalom" ellen.

Az Egyesült Államok korábban azzal vádolta meg Iránt, hogy felfegyverzett egyes afganisztáni milíciákat. Teherán cáfolta ezt.

Washington és Teherán vitában áll az iráni atomprogramot illetően is. Az Egyesült Államok azzal gyanúsítja Iránt, hogy békés célúnak mondott atomprogramja leple alatt nukleáris fegyver előállítására törekszik, amit Teherán szintén tagad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.