Külsős szakértők

A magyar nemzeti ünnepen bízzák meg kormányalakítással Ficót

Ivan Gasparovic szlovák államfő hivatalosan ma bízza meg kormányalakítással az előre hozott parlamenti választásokon győztes Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnökét, Robert Ficót.

2012.03.15 08:08MTI

A hivatalos megbízásra a törvényhozásba való bekerüléshez szükséges küszöböt átlépett pártok délutánra tervezett találkozója után kerülhet sor; ez lesz a parlamentbe jutott pártok vezetőinek első közös tanácskozása. A találkozó egyik témája a parlamenti funkciók elosztása.

A szlovák sajtóban megindult a találgatás a leendő kormány személyi összetételéről, a Smer mindezidáig elzárkózott attól, hogy az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszoljon. Robert Fico előzetes kijelentéseiből annyit azonban sejteni lehet, hogy a kormány nem kizárólag párttagokból áll majd, hanem párton kívüli szakemberekből is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.