Nem Nyugat-ellenes

Kissinger: Putyin mindenekelőtt egy orosz hazafi

Henry Kissinger szerint Vlagyimir Putyin "orosz hazafi" és nem Nyugat-ellenes.

2012.03.12 08:33MTI

A hetvenes évek legendás amerikai külügyminisztere ezt a CNN-nek vasárnap nyilatkozva állította az orosz kormányfőről és megválasztott elnökről. Arra kérte honfitársait: Putyin lépéseiben ne azt lássák, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei ellen akar cselekedni.
   
"Nem  hiszem, hogy Nyugat-ellenes lenne, ő mindenekelőtt egy orosz hazafi. Az bosszantja fel leginkább, ha valami olyan történik, amit ő Oroszország belügyeibe való beavatkozásnak vél" - mondta a nyilatkozó.
   
Henry Kissinger Richard Nixon és Gerald Ford elnöksége idején volt az amerikai diplomácia vezetője. Neve összefonódik az enyhülés korszakának a nyitányával. Sokat tett azért, hogy az Egyesült Államok és a Szovjetunió fagyos viszonyában olvadás álljon be, és ugyanez vonatkozik az amerikai-kínai kapcsolatokra is. A németországi születésű Kissingert 1973-ban Nobel-békedíjjal tüntették ki a vietnámi háború befejezéséért tett erőfeszítései elismeréseként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.