Anthony Shadid a The New York Times halottja

Szíria - Asztmaroham végzett a Pulitzer-díjas újságíróval

Feltehetően asztmarohamban elhunyt a The New York Times című amerikai lap munkatársa, Anthony Shadid, aki titkos riportúton járt Szíriában.

2012.02.17 18:50MTI

Az asztmarohamot, amely az újságíró csütörtökön bekövetkezett halálát okozta, vezetőinek lovai váltották ki. A 43 éves Anthony Shadid egy hete tartózkodott Szíriában, hogy a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni véres felkelésről tudósítson.
   
"Anthony úgy halt meg, mint ahogyan élt; eltökélten hitte, hogy be kell számolnia a közel-keleti felfordulásról, a kormányok elnyomása és az ellenzéki erők közé szorult emberek szenvedéseiről" – írta Jill Abramson, a lap szerkesztőségvezetője.
   
A libanoni származású amerikai újságírót kétszer tüntették ki az amerikai újságíróknak adható legmagasabb elismeréssel, a Pulitzer-díjjal, mégpedig 2004-ben és 2010-ben az iraki konfliktusról szóló tudósításaiért. Akkor még a The Washington Post munkatársa volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.