Kisiklott a szerelvény

Tizenöt bányásszal végeztek az elszabadult csillék Kínában

A közép-kínai Hunan tartomány egy bányájában elszabadult és kisiklott egy csilleszerelvény több kocsija, a balesetben 15 bányász meghalt, további három pedig megsérült.

2012.02.16 08:08MTI

A Lejjang (Leiyang) városhoz tartozó szénbányában egy nyolc kocsiból álló csilleszerelvény hat kocsija elszabadult és nagy sebességgel nekisodródott az egyik tárna falának.
   
A kizárólag szén szállítására rendszeresített csilléken a biztonsági szabályokat megszegve szállítottak 18 bányamunkást - közölte a tartományi bányabiztonsági hivatal.
   
A jelentés szerint 15 bányász a helyszínen meghalt, míg hárman – akik kiugrottak vagy kiestek a csillékből – sérülésekkel megúszták a balesetet.
   
Az eddigi nyomozás megállapította, hogy a bánya rendelkezik működési engedéllyel, de az üzemeltetők megszegték a biztonsági szabályokat, ezért a bánya vezetőit a rendőrség őrizetbe vette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.