Poloska volt a szolgálati gépkocsiban

Lehallgatták az egyik cseh minisztert

Lehallgató-készülék volt elhelyezve Pavel Dobes cseh közlekedési miniszter szolgálati gépkocsijában.

2012.01.30 10:36MTI

A Mladá Fronta Dnes című napilap hétfői információi szerint a szerkezetet az autó őszi műszaki ellenőrzése során fedezték fel.
   
Dobes a koalíciós Közügyek párt tagja. Gépkocsivezetője akkoriban Tomás Jánsky volt, aki Vít Bártának, a Közügyek frakcióvezetőjének közeli munkatársa. Bártának, aki Dobes elődje volt a minisztérium élén, párttársai megvesztegetésének gyanúja miatt kellett távoznia a kormányból. Mielőtt a kormány tagja lett volna, Bárta az ABL, befolyásos őrző-védő ügynökség tulajdonosa volt.
   
A zavaros ügyben Jánsky is szerepel. A lehallgatókészülék felfedezését az általa vezetett szolgálati gépkocsiban Jánsky "marhaságnak" minősítette. Tény, hogy az ellenőrzés után röviddel Dobes menesztette sofőrjét.
   
A miniszter a lehallgatókészülék megtalálását konkrétan nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
   
"Tudom, hogy problémák voltak az autó elektromos berendezéseivel. Nem állítom, hogy erről (lehallgatókészülékről) nem lehet szó. Írásos jelentést, hogy a gépkocsimban lehallgatókészülők volt elhelyezve, azonban nem kaptam" - nyilatkozta a lapnak a miniszter.
   
A lehallgatókészülék felfedezését a miniszteri szolgálati gépkocsiban senki sem jelentette a rendőrségnek, amely egy másik ügy kivizsgálása kapcsán szerzett róla tudomást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.