Növekedés várható 2012-ben is

Rekordévet zárhat a cseh autógyártás

Az ország járműgyártó szövetsége közölte: a cseh autógyártás az idén újabb rekordévet zárhat a tavalyi után.

2012.01.24 17:38MTI

A szervezet azzal számol, hogy idén tovább nőhet az autógyártás, miután tavaly 11,5 százalékkal 1,19 millió járműre bővült.
   
Az autógyártó ágazat az exportorientált cseh gazdaság fő hajtóereje, az ipari termelés mintegy ötödét adja. A feldolgozóipar erősíti a cseh gazdaságot, míg a hazai fogyasztást visszafogják a kormány megszorító intézkedései.
   
Martin Jahn, a cseh járműgyártók szövetségének elnöke azt mondta kedden, hogy az idén tovább nő az autógyártás, de a bővülés üteme kisebb lesz, mint az elmúlt két évben.
   
A cseh autóipar zászlóshajója a Volkswagen leánycége, a Skoda, amely tavaly rekordszámú autót, 875 ezret értékesített, elsősorban külhoni piacokon.
   
A közép-európai országban gyárt autókat még a Toyota Motor és a PSA Peugeot Citroen közös vállalata, valamint a Hyundai Motors.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.