Háromnegyed-milliárd dollár az AIDS Alapítványnak

Bill Gates adakozik

Hétszázötven millió dollárral segíti a súlyos anyagi gondokkal küzdő Globális AIDS Alapítvány munkáját Bill Gates, és a világ kormányait is arra buzdítja, hogy támogassák az emberéletekért vívott harcot.

2012.01.26 18:23MTI

"Nehéz gazdasági időket élünk, de még ilyenkor sem engedhetjük meg magunknak, hogy ne segítsük a világ legszegényebbjeit" - mondta a Microsoft társalapítója a szerdán kezdődött 42. Davosi Világgazdasági Fórumon.
   
Az AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelmet finanszírozó világalap (Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria) két nappal ezelőtt jelentette be, hogy a szervezet vezetője, Michel Kazatchkine távozik hivatalából az alapítvány pénzének nem megfelelő felhasználásáért, illetve a támogatások visszaszorításáért kapott kritikák miatt.
   
A genfi székhelyű szervezet finanszírozza a HIV és az AIDS elleni nemzetközi küzdelem nagyjából egynegyedét, valamint a tuberkulózis és a malária megfékezését célzó törekvések legnagyobb hányadát. A közelmúltban azonban bizonyos megszorításokra kényszerült, és tavaly bejelentette, hogy 2014-ig nem fog újabb anyagi támogatásokat adni.
   
A Bill & Melinda Gates Foundation most 750 millió dollárral segíti a szervezet munkáját. Tízéves fennállása óta a Világalap eddig 650 millió dollárt kapott Gates alapítványától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.