Életében először megy a háborús régióba

A Gázai övezetbe utazik a száműzetésben élő Hamász-vezető

Az iszlamista palesztin mozgalom egyik illetékese közölte: hamarosan, életében először, a Gázai övezetbe látogat a Hamász politikai bizottságának damaszkuszi száműzetésben élő vezetője.

2012.01.24 16:55MTI

Ahmed Júszef, a Hamász által vezetett kormány külpolitikai tanácsadója, aki a múlt héten Kairóban találkozott Mesaallal, elmondta: "az érkezés időpontját még nem rögzítettük, arról több féllel, mindenekelőtt egyiptomi testvéreinkkel egyeztetve döntünk".
   
A tanácsadó elmondta továbbá, lehet, hogy Mesaal Mahmúd Abbász palesztin elnök kíséretében érkezik az izraeli blokád alatt lévő Gázai övezetbe a Hamász és a Fatah közötti megbékélés előmozdítása és a bizalom helyreállítása céljából.    
   
A jordániai tájékoztatási miniszter kedden bejelentette, hogy Mesaal vasárnap - katari közvetítéssel - hivatalos látogatásra Ammánba utazik. Mesaalt 12 évvel ezelőtt utasították ki Jordániából, s ez lesz az első ammáni látogatása azóta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.