Kitaposott pacskerek

Már ott egy kazal - papuccsal vernék a rendőröket?

Egyre-másra kerülnek kitaposott papucsok rendőrségi épületek elé Indonéziában társadalom tiltakozásaként az igazságszolgáltatás igazságtalanságai ellen.

2012.01.03 13:14MTI

A mozgalmat egy 15 éves fiú papucslopására adott rendőrségi és bírósági válasz indította el. A tettes barátaival - hazafelé tartva az iskolából - felkapott egy pár ócska papucsot egy rendőrségi épület elől, amiért azután három rendőr kegyetlenül összeverte és bíróság elé citálta. A fiú akár öt év börtönt is kaphat, ugyanannyit, mint terroristák, nemi erőszaktevők vagy drogdílerek.

Az indonéz társadalom a fiúval szembeni túlkapást különösen annak fényében nehezményezi, hogy az államkassza megdézsmálásában bűnösnek talált tisztségviselők megússzák a lehető legenyhébb büntetéssel, míg egy filléres papucs elemelője évekre börtönbe juthat.

Az emberek eddig már vagy ezer papucsot "adtak össze" kárpótlásul annak a rendőrőrmesternek, akié az elemelt papucs.

A fiú még tavaly novemberben követte el bűnét, ügye bírósági tárgyalása szerdán folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.