Köszöntötte az újévet

Sarkozy: a hiteleminősítő intézetek nem diktálnak a francia politikának

Az euróövezet válsága továbbra is nagy befolyással lesz Franciaország sorsára, de a hitelminősítő intézetek nem fognak diktálni a francia politika alakításának - szögezte le Nicolas Sarkozy francia elnök újévi beszédében.

2012.01.01 07:43MTI

Köszöntőjében az államfő a jelenlegi válságot a II. világháború óta eltelt időszak legsúlyosabb válságának nevezte. Szerinte a jelenlegi válság az elmúlt harminc esztendő világméretű gazdasági, kereskedelmi, és pénzügyi rendezetlenségének a következménye, amelynek még koránt sincs vége. Ezért arra kérte honfitársait, hogy tanúsítsanak állhatatosságot az újévben is, amely tele lesz kockázatokkal, de egyúttal újabb lehetőségekkel is.

Kitért arra, hogy Franciaországnak, akárcsak más eurózóna övezeti államoknak, azzal a veszéllyel kell szembenéznie, hogy a hitelminősítők megvonják az AAA besorolást, de mint hangoztatta ez nem téríti el Párizst attól, hogy saját maga alakítsa politikáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.