Több mint két éve húzódott a válóper

Boldog karácsonyt - válás "ajándékba" Mel Gibsonnak

31 évnyi házasság után karácsonyi "ajándékként" mondta ki a bíróság Mel Gibson és felesége válását, a több mint két éve húzódó ügynek meglepően békés hangulatban került pont a végére. Talán az ünnep tette?

2011.12.25 11:29ma.hu

31 év után végre pont került Mel Gibson és a tőle elhidegült neje, Robyn házasságának végére, a végső szót a bíróság épp a Szenteste előtti napon, pénteken hagyta jóvá. A színész bejelentése szerint a végzés január 9-én érkezik meg, de ezen kívül a sajtó semmi mást nem tudott meg sem a válóper részleteiről, sem arról, hogy hogyan osztoznak meg a vagyonon. Mindössze annyit árultak el, hogy Robyn Gibson újra a leánykori nevét, a Robyn Denise Moore-t fogja használni.

A két fél 1980-ban Ausztráliában kötötte össze életét és az eltelt 31 év alatt hét gyermekük született. A látszólag kiegyensúlyozott házasságot a 2006-os év ingatta meg, ami mindkettejük számára különösen nehéz volt. Az 55 éves színészt a kaliforniai Malibun letartóztatták ittas vezetésért, viselkedése azonban annál is sokkolóbb volt, mivel részegen életében először hangoztatott nyilvánosan antiszemita megjegyzéseket.

A hír az egész világon végigsöpört és az ezt övező feszültség rányomta bélyegét a házasságra is. Az utolsó szöget kapcsolatuk koporsójába az verte, hogy az akkor már külön élő Gibson viszonyt kezdett az orosz származású modellel, Oksana Grigorievával, akitől két éve egy kislánya is született. A válópert Robyn adta be 2009-ben, "kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva.

2010-ben egyébként a színész Oksanával is végérvényesen szakított, miután a nő beperelte őt családon belüli erőszak vádjával, az elhúzódó per végén Gibson beismerő vallomást tett, így a bántalmazás miatt három év próbaidőre ítélték. Időközben a felperessel is sikerült rendeznie a viszonyát, egyes hírek szerint 750 ezer dollárt fizetett Grigorievának, és a kislány felügyeleti jogán is sikerült megosztozni.

A filmkritikusok szerint az elmúlt öt év sorozatos problémái a színész szakmai karrierjére is rávetették árnyékukat, a jogi ügyek megtépázták a sztár hírnevét. A válás most a vagyonát is alaposan megcsappanthatja, a 900 millió dollárra becsült vagyonából várhatóan jelentős összeg üti Robyn markát, nem beszélve azoknak az ingatlanoknak a sorsáról, amelyek Gibson tulajdonában vannak: több tengerparti nyaralója is van Malibun.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.