Másfél év után az első haláleset

Ölt a madárinfluenza Kínában

A Hongkonggal szomszédos Sencsen (Shenzhen) kínai városban meghalt szombaton egy buszvezető, aki fertőzött volt a madárinfluenza H5N1 jelű vírusával. Másfél év után ő a betegség első halálos áldozata az országban.

2011.12.31 12:59MTI

A 10 millió lakosú gazdag Sencsent csak egy folyó választja el Hongkongtól, ahol a múlt héten levágtak több mint 17 ezer csirkét, mert madárinfluenza-vírusra bukkantak két elhullott háziszárnyas szervezetében. Mindazonáltal a 39 éves halálos áldozatról úgy tudni, hogy az utóbbi egy hónapban nem került közvetlen kapcsolatba baromfival, és nem hagyta el Sencsent.
   
A H5N1 vírus ritkán fertőz meg embert, és általában csak olyanokat, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek fertőzött állattal. A megfertőződöttek 60 százaléka azonban belehal a betegségbe.
   
A madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírustörzse 2003 óta 331 ember halálát okozta szerte a világon. A legtöbb haláleset Ázsiában történt. Az utóbbi néhány évben jelentősen csökkent a halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.