Lefújták az éjféli tűzijátékot

Viharokkal érkezett az újév Új-Zélandra

Viharos idővel és szakadó esőkkel köszöntött be az újév Új-Zélandon, közép-európai idő szerint délben.

2011.12.31 12:51MTI

A fővárosban, Wellingtonban az ítéletidő miatt lefújták a kikötő fölötti hagyományos éjféli tűzijátékot, valamint két szabadtéri koncertet is.
   
Törölték az ország egyik legnagyobb szabású koncertjét is az északi Taurangában a heves széllökések miatt. A hangulat ott egyébként is nyomott volt, a parttól 22 kilométerre a Rena konténerhajó zátonyra futott és fennáll a veszélye annak, hogy a viharos tengeren kettészakad, ami csapást jelentene a természeti környezetre. A hatóságok már pénteken újabb olajfoltot észleltek az óriáshajónál.
   
Christchurch városában az újévet köszöntő vidámságba szorongás vegyült. Néhány nappal ezelőtt ugyanis kisebb földrezgés váltott ki félelmet a lakosságban. Egy erős földrengés ugyanis 2011 februárjában 181 halálos áldozatot szedett, romba döntötte a belváros egy részét, és házak ezrein rongálta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.