Az oroszok szerint nincs sugárzás

Tűz tombolt egy orosz atom-tengeralattjárón - katasztrófa lehet?

Tűz ütött ki csütörtökön egy észak-oroszországi hajógyárban lévő atom-tengeralattjárón. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint nem történt sugárzás, senki sem sérült meg.

2011.12.29 18:33MTI

A minisztérium közleménye szerint a tüzet a Jekatyerinburg tengeralattjárón a technológiai előírások megsértése okozta.

A tűz akkor keletkezett, amikor a tengeralattjáró nagyjavítása folyt a roszljakovói hajógyár dokkjában. A tűz oltásában több mint hatvan tűzoltó és 14 műszaki egység vett részt. A Jekatyerinburg Delta-IV osztályú atommeghajtású tengeralattjáró.

A haditengerészet szóvivője elmondta, hogy a júliusban a Barents-tengeren még ballisztikus rakétákat indító tengeralattjáróról minden fegyvert leszereltek, a reaktort leállították.

A minisztérium egyik illetékese szerint a tűz a hajógyár faállványzatában keletkezett, de további részleteket nem közölt. Oroszországnak a szovjet idők utáni legsúlyosabb, atom-tengeralattjáróval kapcsolatos balesete 2000 augusztusában történt, amikor a Kurszk tengeralattjáró 118 fős legénységgel a fedélzetén odaveszett a Barents-tengeren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.