Baleset Kirgizisztánban

Felborult és kigyulladt egy szovjet ősrepülőgép: harmincegy sérült

Szárnyát törte, felborult és kigyulladt egy szovjet gyártmányú kirgiz repülőgép szerdán landolás közben Kirgizisztán déli részén: a balesetben 31-en sérültek meg.

2011.12.28 17:24MTI

A Tu-134-es repülőgép a fővárosból, Biskekből indult, és sűrű ködben próbált leszállni Os városának repülőterén - mondta el a sajtónak Iljasz Egemberdijev, az üzemeltető légitársaság szóvivője.
   
A tüzet gyorsan eloltották, és kimenekítették a 82 utast, illetve a hatfős személyzetet. A harmincegy sérült közül 17 került kórházba.
   
A baleset oka egyelőre ismeretlen. A miniszterelnök és egy csoport vezető tisztségviselő Osba utazott volna vizsgálatot folytatni, de a sűrű köd és az erős szél miatt el kellett halasztaniuk az utat.
   
Az ikerhajtóműves Tu-134-esek és Tu-154-esek alkották a szovjet utasszállítás gerincét az 1960-as évektől fogva, és a térségben több légitársaság ma is alkalmazza őket.
   
Oroszországban és a szovjet utódállamokban meglehetősen rosszak a légi közlekedés biztonsági feltételei a spórolós magatartás, az elöregedő gépek gyatra karbantartása, a gyenge kormányzati felügyelet és a pilóták hiányos képzése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.