Súlyos vádak az expilóta szájából

Jennifer Lopez életével játszott a repülőtársaság?

Ha igaznak bizonyulnak egy korábbi alkalmazott állításai, akkor csúnya véget érhet egy amerikai magánrepülő-társaság. Az expilóta azt állítja: rossz műszaki állapotú gépekkel kellett rendszeresen felszállniuk.

2011.12.15 09:49ma.hu

Kemény állításokat teregetett ki a nyilvánosság előtt egy korábbi pilóta, aki a többek közt hollywoodi sztárokat is rendszeresen szállító magánrepülő-társaságnál, a Crystal Air Aviaton nevű cégnél dolgozott. George Thomsen a RadarOnline szerint azzal vádolta a vállalkozást, hogy rendszeresen kényszerítették őket a tulajdonosok a repülésre olyan gépekkel, amelyek műszaki állapota egyáltalán nem volt kielégítő. Volt, hogy csaknem felrobbant az egyik kisgép, olyan mértékben szivárgott repülés közben az üzemanyag belőle.

Fotó: Hotcool Pictures

A Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA) vizsgálatot indított, hogy ellenőrizzék Thomsen állításait, amelyekkel hat héttel azt követően állt elő, hogy kilépett a légitársaságtól. A Star magazin ráadásul úgy tudja, a vádakat fotókkal is tudja bizonyítani. A levél szerint komoly biztonsági problémákat vet fel, hogy ezekkel a gépekkel repültek, és néhány havi jelentés hiányából azt feltételezi, hogy a társaság az FAA szabályaival ellentétesen működik.

Még ennél is súlyosabbak azok az állítások, amelyek szerint a rossz műszaki állapotú gépre vonatkozó feljegyzéseket és nyilvántartásokat meghamisították, a javításra ugyanis nem akartak pénzt áldozni, de azt sem akarták megengedni, hogy a rossz gép akár hetekre kiessen a munkából. Helyette ugyanúgy hozták-vitték az utasokat, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Pedig a több millió dolláros gépen rosszul működött a navigáció, az időjárásjelző radar és az üzemanyag-vezeték is.

Ez utóbbi végül olyan mértéket öltött, hogy a pilóta november 11-én még elvitte a géppel a Miami Heat kosárlabda-csapat sztárját, LeBron Jamest Londonba, de amikor vissza akartak indulni, tankolás közben sugárban dőlt visszafelé az üzemanyag. A robbanásveszéllyel fenyegető hiba miatt a londoni Luton repülőtér szakemberei lezárták a területet és nem engedték felszállni a gépet. A Crystal Air menedzsmentje azonban állítólag még ekkor is szinte könyörgött a londoniaknak, engedjék hazatérni a gépet.

A vizsgálat egyelőre még folyik, de az biztos, hogy ha igaznak bizonyulnak Thomsen állításai, akkor sok prominens megrendelő között olyan ismert sztárok voltak életveszélyben, mint Jennifer Lopez vagy Charlie Sheen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.