Katonák zárták körül a települést és lőttek

Vérfürdő: lemészárolták egy szíriai falu teljes lakosságát

Egy jogvédő szervezet szemtanúk beszámolóira hivatkozva jelentette: Szíriában katonák körülvették és lelövöldözték egy egész falu lakosságát.

2011.12.21 19:27MTI

A török határ közelében fekvő térséget szombat óta támadta a hadsereg. Kfar Ovaid hegyi falu lakói a letartóztatástól való félelmükben elmenekültek otthonukból, de a katonaság kedden beszorította őket egy völgybe, és tankokat, rakétákat és nehéz géppuskákat is bevetve vérengzést rendezett a soraikban. Mintegy 110 ember vesztette életét - mondta el egy túlélő az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH). A halottak közül 56-ot Kfar Ovaidban, a többit a közeli falvakban szerdán eltemették.
   
Ugyanebben a térségben a hét elején 60-70 szökött katonát lőttek le. Az emberi jogi aktivisták szerint azonban a falu lakosai között nem voltak katonaszökevények. A hadsereg bomlása miatt az utóbbi hetekben egyre gyakrabban vannak összecsapások a belbiztonsági erők és a dezetőrök között.
   
Az OSDH szerint a kormány azért szánta el magát az ilyen brutális leszámolásra, hogy a külföldi megfigyelők megérkezte előtt megtörje az ellenállást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.