Kemény büntetést helyeztek kilátásba

Szíria - Halál a fegyvercsempészekre!

Kemény büntetést helyezett kilátásba a fegyvercsempészek számára Bassár el-Aszad szíriai elnök kedden.

2011.12.20 15:50MTI

Egy elnöki rendelet szerint az országba fegyvert csempésző, fegyverekkel kereskedő, vagy azokat "terrorista szervezetek" rendelkezésére bocsátó személyeket 15 évtől életfogytig terjedő kényszermunkával sújthatják, vagy akár ki is végezhetik őket.
   
Az ENSZ adatai szerint március közepe óta több mint 5 ezren haltak meg a rezsimellenes megmozdulásokban. A kormány fegyveres terrorista csoportokat gyanúsít a káosz szításával.
   
Eközben a szíriai kormánypárt lapja, az al-Baasz kedden bejelentette, hogy Damaszkusz Ádel Szafar miniszterelnök sürgetésére 2012-ben 25 százalékkal csökkentené a közkiadások mértékét a "pazarlás korlátozása" érdekében. Ezt a többi között a tisztségviselői juttatások megkurtításával érnék el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.