Összecsapások az ország északnyugati részén

Szíria - Civileket gyilkoltak a biztonsági erők

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) közölte: a biztonsági erők megöltek 11 civilt Szíria északnyugati részén, ahol gyakran csapnak össze a hadseregből dezertált kormányellenes fegyveresekkel.

2011.12.13 13:17MTI

A jogvédő szervezet beszámolója szerint 26 ember megsebesült előző nap a Törökországgal határos Idlib tartomány két falujában. A tartomány egy másik helyén a szíriai határőrök megakadályozták, hogy 15 fegyveres átszökjön a határon keresztül Törökországból. Az esetről az állami hírközlő szervek is beszámoltak. A jelentések szerint két behatolni próbálót megöltek.
   
Egy magát megnevezni nem kívánó török diplomata kijelentette: országa soha nem engedélyezné, hogy területéről támadást indítsanak más országok ellen. A bejelentés válasznak tekinthető a szíriai hírközlő szerveknek a Törökországból behatolókról szóló jelentésére. A nyilatkozó azt is közölte, hogy már 8500-ra emelkedett a Szíriából a hatósági megtorlások elől elmenekültek száma.
   
Robbanás történt keddre virradóra egy gázvezetéknél a Szíria középső részén fekvő Homsz régióban - közölte az OSDH és a SANA szíriai hírügynökség. Az utóbbi azt írta, hogy egy terroristacsoport robbantotta fel a vezetéket Rasztán településnél. Senki sem sebesült meg.
   
Az OSDH az egyik aktivistáját idézte, aki szerint sem felkelők, sem a katonai szolgálatot megtagadók nem felelősek a robbanásért. A demokráciát követelők vádja szerint a szíriai rendszer erői robbantották fel a gázvezetéket csak azért, hogy igazolják saját akcióikat a térségben.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.