Tiltakoztak a választási csalások ellen

Tüntetést szítottak a moszkvai liberálisok

Néhány ezren tüntettek szombaton Moszkva központjában a liberális Jabloko párt felhívására, a december 4-én megtartott parlamenti választásokon elkövetett feltételezett csalások ellen tiltakozva.

2011.12.17 13:50MTI

A mostani demonstráció méreteit tekintve sokkal kisebb volt a korábbi megmozdulásoknál, egy hete például mintegy 50 ezren vonultak az utcára, most a rendőrség szerint 1500-an, az AFP helyszínen tartózkodó tudósítja 3 ezerre becsülte a számukat.    
   
A Jabloko a szavazatok 3,3 százalékát kapta meg, így nem érte el azt a küszöböt, hogy képviselőket küldhessen a törvényhozás alsóházába, a dumába. Grigorij Javlinszkij pártvezető az egybegyűltek előtt felszólalva úgy vélte: a jelenleg hatalmon lévő politikai rendszer hazudik, korrumpálódott, s csak emberek egy maroknyi csoportjának az érdekeit szolgálja.
   
A választáson Vlagyimir Putyin miniszterelnök Egységes Oroszország pártja a hivatalos adatok szerint fölényes győzelmet aratott a voksok 49,5 százalékának elhódításával, de sokan kétségbe vonják ezt magas arányt, amelyet szerintük csalással mutattak ki, azt azonban  nem vitatják, hogy Putyin pártja nyerte meg a választást.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.