Több milliárd dollárért fiatalítanak

F-35-ös lopakodókat vásárol Japán

A japán kormány a Lockheed Martin amerikai cég F-35-ös lopakodó harci gépeiből vásárol öregedő gépparkjának fiatalítására, és a több milliárd dolláros üzletet valószínűleg a hét végén, a pénteki kormányülés után jelenti be.

2011.12.13 07:37MTI

A védelmi minisztérium nem volt hajlandó megjegyzést fűzni az értesüléshez, a Lockheed Martin pedig azt mondta, hogy még nem kaptak értesítést semmiről.
   
A Jomiuri szerint japán 40 gépet készül vásárolni 8 milliárd dollár értékben.
   
Tokió évekig gondolkodott azon, hogy F-35-öst, Boeing F-18-ast vagy Eurofighter Typhoont vásároljon. Mindig az amerikai gépek voltak esélyesebbek a szoros japán-amerikai szövetség miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.