Az aszály leplezte le

Képek: Gigabombát találtak Németországban, kiürítették a várost

Vasárnap hatástalanítják a tűzszerészek azt a világháborús bombát, mely a Rajna medrében bukkant elő az apadó víz miatt.

Ekkora bombát! >>> képgaléria

2011.12.04 10:59MTI
KATT a képre >>>

Homokzsákokkal vették körül azt a 1,8 tonna súlyú, második világháborús bombát, amelyet a novemberi szárazság miatt rendkívül alacsony vízszintű Rajna folyó medrében találták meg a németországi Koblenzben.

A hatalmas bomba hatástalanítása miatt elővigyázatosságból el kellett hagynia lakóhelyét a Rajna-vidéken fekvő város mintegy 45 ezer lakosának. A tűzszerészek december 4-én hatástalanítják a bombát, egy kisebb robbanószerkezettel együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.