Talajművelés közben került elő a robbanószerkezet

Világháborús bombát találtak Végegyházán

A dél-békési község polgármestere közölte: egy feltehetően második világháborús bombát vagy aknagránátot találtak a Békés megyei Végegyházán.

2011.04.21 11:13MTI

Varchó István (független) elmondta: a 35-40 centiméteres robbanószerkezetet szerdán kora este a község belterületén, a Dózsa György utcában találta talajművelés közben egy helyi lakos. Azóta a környéket az önkormányzat megbízása alapján lezárták és őrzik, és értesítették a rendőrséget.
   
A polgármester egyébként úgy tudja, hogy 1944 őszén komoly harcok folytak a keletről érkező orosz és a védekező magyar csapatok között a térségben.
   
Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a település jelzése alapján értesítették a honvédség tűzszerészeit, akik várhatóan a dél körüli órákban érkeznek Végegyházára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.