Demonstráció a diszkrimináció ellen

Tüntettek a manilai melegek

Több mint ezer meleg, leszbikus és transznemű tüntetett szombaton Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában, hogy másokkal egyenlő jogokat követeljenek, illetve az eddiginél több támogatást az AIDS-programokhoz.

2011.12.03 13:46MTI

A megmozdulás résztvevői hatalmas, szivárványszínű zászló alatt, zenére vonultak a büszkeség napján Manila Malate negyedében.
   
A Fülöp-szigeteki Melegek Haladó Szervezete, mint szóvivője elmondta, arra törekszik, hogy a parlament fogadjon el egy törvényt a diszkrimináció ellen, ami miatt állásokat és társadalmi szolgáltatásokat tagadnak meg tőlük.
   
A melegjogokat támogató Akbayan párt szerint pénzt gyűjtenek HIV-, illetve AIDS-tesztekre, továbbá egy segélyprogramra.
   
A manilai egészségügyi minisztérium adatai szerint 1984 óta az országban 7.884 ember fertőződött meg HIV-vírussal, s közülük 937-en szenvednek a vírus okozta immunhiány, az AIDS okozta betegségekben.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.