Sajnálja, hogy hazáját is megfertőzte a nyugat

Az indiai egészségügyi miniszter betegnek tartja a melegeket

Az indiai egészségügyi miniszter egy AIDS-konferencián, amivel kiváltotta melegjogi aktivisták felháborodását, kijelentette: a homoszexualitás "betegség" és "teljesen természetellenes".

2011.07.05 08:16MTI

Gulam Nabi Azad az Indiában elterjedt konzervatív nézettel összhangban azt is kifejtette, hogy a homoszexualitást a nyugatiak terjesztették el az országban, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ez a "betegség" hazáját is elérte.
   
A melegek közötti szex Indiában sokáig törvényellenes volt, a delhi felsőbíróság csak 2009-ben hatálytalanította azt a törvényt, amelynek értelmében az azonos neműek közötti szexuális együttlét akár tíz évi börtönbüntetéssel volt sújtható.
   
Indiában jelenleg körülbelül 2,5 millió HIV-fertőzött él, egész Ázsiában itt a legnagyobb a betegséggel küzdők száma. Szakértők szerint a homoszexuálisok elszigeteltsége megnehezíti a HIV-fertőzés elleni küzdelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.