Elkaptak egy volt Ku Klux Klan-vezetőt

Megdicsérte egy zsidó szervezet a német rendőrséget

Egy amerikai zsidó szervezet szerdán dicsérte a német rendőrséget, mert őrizetbe vett egy volt Ku Klux Klan-vezetőt.

2011.11.30 16:59MTI

A holokausztot túlélők és leszármazottaik amerikai egyletének alelnöke, Elan Steinberg méltatta a kölni rendőrséget, mert megakadályozta, hogy David Duke, az amerikai rasszista mozgalom, a Ku Klux Klan volt vezetője beszédet mondjon egy szélsőjobboldali találkozón.
   
Ez "fontos jele annak, hogy a gyűlöletet keltők elleni határozott fellépés továbbra is központi szerepet játszik Németország erkölcsi és jogi életében" - mondta Steinberg.
   
A 61 éves Duke-ot pénteken vette őrizetbe a kölni rendőrség, mert megsértette több EU-tagállam, köztük a Németország által kibocsátott, rá is vonatkozó beutazási tilalmat. A hatóságok közlése szerint Duke-ot kiutasították Németországból.
   
Duke honlapja annyit közölt, hogy az incidens "a jobboldal elnyomása kommunista stílusú gengsztermódszerekkel".

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.