Egyelőre nem tiltották be

Helyeslik a holokausztot Berlinben

Hatalmas felháborodást váltott ki Berlinben a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) egyik, közvetve a holokausztot helyeslő választási plakátja.

2011.08.19 09:39MTI

Pénteki értesülések szerint a plakát a kreuzbergi Zsidó Múzeum és olyan emlékhelyek közelében látható, amelyek a nácik által meggyilkolt zsidó áldozatoknak állítanak emléket.

A plakáton motorkerékpáron ülve, bőrdzsekiben az NPD elnöke, Udo Voigt látható, és mellette nagybetűs felírat: Gas geben!, azaz Gázt adni!

Szakértők szerint ez félreérthetetlen utalás a gázkamrákban történt tömeggyilkosságra.

A hatóságok egyelőre nem tiltották be a plakátot, amelyet számos megkérdezett berlini visszataszítónak, provokatívnak, sőt undorítónak nevezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.