Csapatokat küldenek az iszlámista lázadók ellen

Etiópia is besegít a szomáliai kormányhadseregnek

Egy etióp kormányforrás közölte: Etiópia egy kis időre csapatokat küld a szomszédos Szomáliába, hogy segítsen az iszlámista lázadók ellen harcoló szomáliai kormányhadseregnek és kenyai szövetségeseinek kiterjeszteni az ellenőrzésük alá tartozó területet Dél-Szomáliában.

2011.11.25 18:25MTI

Rövid időszakról, néhány hétről van csupán szó. Nem akarjuk, hogy a csapatküldést a szélsőségesek propagandacélra használják - fogalmazott a neve elhallgatását kérő személy. Azt is elismerte, hogy néhány napja egy kisebb egység már behatolt Szomáliába, hogy felderítést végezzen.
   
Kenya hat héttel ezelőtt küldött Szomáliába, hogy segítse az ország déli és középső részének zömét ellenőrző szélsőségesek ellen harcoló kormányerőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.