Jobb későn, mint soha

Szíria - A török kormányfő lemondásra szólította föl Aszadot

Lemondásra szólította fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt keddi televíziós beszédében Recep Tayyip Erdogan török kormányfő, amit először tett meg, pedig már sokszor bírálta a damaszkuszi vezetést a felkelés vérbe fojtása miatt.

2011.11.22 13:35MTI

"A saját néped és a térség érdekében állj föl a székedből! Ha emlékeztetni kell téged olyanokra, akik utolsó csepp vérükig harcoltak saját népük ellen, akkor gondolj csak a náci Németországra, Hitlerre, Mussolinira, Nicolae Ceausescura! De ha az ő sorsukból sem tudsz levonni semmilyen következtetést, akkor gondolj a líbiai vezetőre, akit nem több mint 32 nappal ezelőtt öltek meg" - mondta Erdogan.
   
A török kormányfő egy nappal korábban egy isztambuli nemzetközi tanácskozáson is keményen bírálta Aszadot. Kijelentette, hogy a szíriai elnök nem őrizheti meg hatalmát "harckocsik és ágyúk" segítségével. Ankara már korábban megszakította kapcsolatait volt szövetségesével, Damaszkusszal, így tiltakozva a felkelés vérbe fojtása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.