Jó reggelt, Szíria!

Rakétagránátok csapódtak be a Baasz párt damaszkuszi irodájába

Legalább két rakétagránát csapódott be vasárnap hajnalban Damaszkuszban a kormányzó Baasz párt irodájába - közölték szemtanúk.

2011.11.20 09:37MTI

Füst száll fel az épületből, és tűzoltók érkeztek a helyszínre. A rendőrség lezárta azt a teret, ahol a pártiroda épülete található. Egy szemtanú elmondta, hogy a becsapódások hajnalhasadás előtt történtek, s ekkor az épület javarészt üres volt. A támadók feltehetően így akartak üzenni a damaszkuszi rezsimnek - vélekedett.

Ez volt az első ilyen, feltehetően ellenzéki támadás a fővárosban a nyolc hónapja kezdődött szíriai rendszerellenes megmozdulások óta.

Az incidens néhány órával az után történt, hogy éjfélkor lejárt által az Arab Liga által megszabott határidő. A szervezet szerdán három napot adott Damaszkusznak arra, hogy leállítsa a rendszerellenes tüntetők elleni erőszakkampányát, különben gazdasági szankciókkal kell számolnia.

Az ultimátum ellenére szombaton is folytatódott a rendszerellenes tüntetők elleni erőszak Szíriában: szombaton legkevesebb 14 ember vesztette életét a karhatalmi erők fellépésében. Bassár el-Aszad elnök pedig a The Sunday Times című brit lapban megjelent interjúban leszögezte, hogy az Arab Liga nyomásgyakorlása ellenére is folytatódik a hatóságok fellépése a kormányellenes erők ellen. A válság rendezésének egyetlen módja "a felfegyverkezett emberek utáni kutatás, a fegyveres bandák elleni hajsza, a szomszédos országokból Szíriába irányuló fegyvercsempészet és a szabotázsakciók megakadályozása, a joguralom és a rend érvényre juttatása" - mondta Aszad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.