Az oroszok már nincsenek is annyian

"Bárhova, csak oda ne..."

Hamisítanak, túl korai házasságba és gyermekvállalásba vagy betegségbe menekülnek az orosz fiatalok.

2011.11.17 15:24Konrád - ma.hu

Oroszország kifogyott a sorozható fiatalokból, panaszkodott az orosz vezérkari főnök. Az Orosz Hadsereg jelenlegi, a sorozott állományt érintő krízisének főbb okai a demográfiai csökkenés, és a sorozottakkal szembeni brutális bánásmód.

Nikolaj Makarov szerint a 18-27 közötti fiatal férfiaknak mindössze 11,7 százaléka felelt meg a hadseregnek, de 60 százalékuk egészségi panaszok miatt nem sorozható a törvény szerint. „Az a helyzet állt elő, hogy nem maradt senki, akit besorozhatnánk” - mondta el Makarov.

Sok fiatal hamisítja meg egészségügyi dokumentumait, sőt egyesek inkább fiatalon családot alapítanak annak érdekében, hogy elkerüljék a 12 hónapos kötelező katonai szolgálatot. A helyzet arra kényszerítette a Védelmi Minisztériumot, hogy a sorozási számot megfelezze a 2011-es őszi szezonban. Így a tavasszal tervezett 250-300.000 fiatal helyett mindössze 135.850 fog angyalbőrt húzni. Az 1990-es demográfiai krízis csúcshatását várhatóan 2014-be érzi majd meg legjobban a hadsereg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.