Nem érte meg a nyugdíjat

200 milliárd dollár: hova tűnt Kadhafi pénzecskéje?

Moammer Kadhafi volt líbiai vezető amerikai lapértesülés szerint 200 milliárd dollárra rúgó vagyont halmozott fel magának.

2011.10.22 19:24MTI

Magas rangú líbiai hivatalos személyekre hivatkozva számolt be erről. Az összegből, ha szétosztanák, minden líbiainak 30 ezer dollár jutna. Amennyiben a becslés helyálló, úgy kétszer akkora summáról van szó, mint amennyit a nyugati kormányok eddig feltételezte - írta a The Washington Post szombaton.

A vagyon készpénz, bankszámla, ingatlan, arany és különféle befektetések formáját ölti a világ számos országában.

Kadhafit csütörtökön elfogták, és eddig tisztázatlan körülmények között megölték. A hihetetlen nagy vagyonról szóló hír a volt diktátor elleni harag újabb hullámát válthatja ki Líbiában, ahol a lakosság csaknem egyharmada szegénységben él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.