Diktátorok, terroristák, fejlövések

DNS-mintát vettek Kadhafi holttestéből

DNS-mintát és vért vettek a líbiai hatóságok a csütörtökön megölt Moammer el-Kadhafi megbuktatott vezető holttestéből - közölte Mahmúd Dzsibril, az arab országot kormányzó Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) második számú vezetője.

2011.10.21 07:09MTI

Dzsibril Tripoliban tartott sajtóértekezletén elmondta, hogy a szakértők a bukott diktátor hajából is mintát vettek, ám az nem bizonyult valódinak. Ez megerősíteni látszik azt a széles körben elterjedt híresztelést, amely szerint az észak-afrikai országot 42 éven át vaskézzel irányító Kadhafi ezredes hajbeültetésen esett át.

Az ÁNT-vel kapcsolatba lépett a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság, amely emberiesség elleni bűnök vádjával köröztette Kadhafit, és saját szakértőjével akarta megvizsgáltatni a bukott vezető holttestét a temetés előtt, de Dzsibril szerint az ÁNT jelentését megismerve végül elállt ettől. Kadhafit várhatóan pénteken, titokban temetik el.

Dzsibril a sajtóértekezleten felolvasott egy igazságügyi szakértői jelentést, amely szerint Kadhafi nem tanúsított ellenállást, amikor előhúzták egy főút alatti vízáteresztő betoncsőből.

A karján megsebesült Kadhafit felrakták egy kisteherautóra, amely később a volt vezető testőreinek és ellenfeleinek kereszttűzébe került.

Kadhafit ekkor halálos fejlövés érte. A halottkém nem tudta megállapítani, hogy ezt melyik fél adta le - mondta Dzsibril.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.