Kadhafi

Párizs: a francia légierő tartóztatta fel Kadhafi konvoját

A francia légierő azonosította és tartóztatta fel azt a konvojt, amelyben Moammer Kadhafi megpróbált elmenekülni Szirtből - közölte csütörtökön Párizsban Gérard Longuet védelmi miniszter.

2011.10.20 20:45MTI

A több tucat járműből álló konvojt "akkor tartóztatták fel, amikor menekülni próbált Szirtből, valószínűleg Bani Valíd felé, de a gépjárműveket nem a francia beavatkozás semmisítette meg" - mondta a párizsi hivatalában tartott sajtótájékoztatóján Gérard Longuet miniszter. Tájékoztatása szerint a Kadhafi-ellenes líbiai fegyveresek ezt követően léptek közbe, s megsemmisítették azokat a járműveket, amelyek egyikében Kadhafi volt.

"Olyan információkat kaptunk, hogy mintegy nyolcvan terepjáróból álló, nagyon jelentős csoport próbált elmenekülni Szirtből" - hangsúlyozta Longuet. Hozzátette, hogy egy francia Mirage-2000-est arról tájékoztatott a NATO integrált vezérkara, hogy meg kell akadályoznia a konvoj továbbhaladását. A francia gép támadása következtében a konvoj kettévált, s a járművek egy része belefutott az Átmeneti Nemzeti Tanács egyik egységébe.

"Az összecsapásban járművek semmisültek meg, emberek sebesültek és haltak meg. Ebben a konvojban, mint utóbb megerősítették, utazott Kadhafi" - mondta Longuet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.